›  Profiles  Profiles Εταιρεία εισαγωγής καφέ GreitCaffe  

 

Κάντε κλίκ εδώ για να δείτε τα προϊόντα μας

 

Προφίλ MOKA RICA

Η ιστορία του espresso MOKA RICA ξεκίνησε το 1950, στο Forli της Ιταλίας. Η οικογένεια Carella, ενώνοντας το πάθος με την παράδοση και χρησιμοποιώντας τις καλύτερες ποιότητες πράσινου καφέ, ως επί το πλείστον από την Κεντρική Αμερική, δημιουργεί έναν πραγματικά, υψηλής ποιότητας espresso.

Το 1950 ο Silvio Carella και ο γιός του Franco, δημιούργησαν την εταιρεία και το διάσημο εμπορικό σήμα του ‘’καφέ με σμόκιν‘’.  Η εταιρεία πήρε το όνομα της από το MOKA, που εκτός του ότι είναι συνώνυμο με τον καφέ, είναι επίσης μία εξαιρετική ποικιλία καφέ της Αιθιοπίας, και από το RICA, που είναι το τελευταίο μέρος του ονόματος της χώρας Κόστα Ρίκα, από την οποία προέρχεται επίσης μία από τις καλλίτερες ποικιλίες καφέ στον κόσμο. Έκτοτε, MOKA RICA, σημαίνει έρευνα και καινοτομία στον espresso: το εργοστάσιο σήμερα είναι μεταξύ των πιο εξελιγμένων στην Ιταλία, χάρις σε μια σταθερή πολιτική ανάπτυξης και επενδύσεων. Μια παράδοση στην ποιότητα, επειδή στην MOKA RICA υπάρχει ένα μεγάλο πάθος: ο Καφές.

Μέσα στο  εργοστάσιο, εμπειρογνώμονες και τεχνικοί στην υπερσύγχρονη μονάδα ελέγχου, επιβλέπουν όλα τα στάδια παραγωγής. Ο ποιοτικός έλεγχος βασίζεται στον υψηλότατης τεχνολογίας εξοπλισμό. Σε όλα αυτά η MOKA RICA, ενώνοντας το πάθος και την παράδοση, για να επιτυγχάνει το καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιεί τις καλύτερες ποιότητες πράσινου καφέ  προερχόμενες  ως επί το πλείστον από την Κεντρική Αμερική.

Η δημιουργία ενός τέλειου καφέ, απαιτεί την εξάλειψη του ανθρώπινου λάθους: ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της MOKA RICA, έχοντας τη δυνατότητα παραγωγής ενάμιση και πλέον τόνους την ώρα, ολόκληρος ο κύκλος παραγωγής από το καβούρντισμα μέχρι την συσκευασία, ελέγχεται ηλεκτρονικά υπό το άγρυπνο βλέμμα εμπειροτάτων τεχνικών. Η ποιοτικός έλεγχος γίνεται με τον εξαιρετικά προηγμένο εξοπλισμό μας, ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η χαρακτηριστική γεύση MOKA RICA .

Πριν γίνει MOKA RICA, ο καφές περνά από οκτώ διαφορετικές φάσεις: Η πρώτη και από τις πιο βασικές είναι η επιλογή της πρώτης ύλης (πράσινος καφές). Το ψήσιμο γίνεται ξεχωριστά για κάθε ποικιλία, ψύχεται με αέρα ώστε να μην υγραίνεται και αποκτά βάρος και οξύτητα, αποθηκεύεται σε ξεχωριστά σιλό και μετά γίνεται η ανάμειξη.  Έτσι κάνει τον καφέ MOKA RICA…….. έναν καφέ για όσους αγαπούν τον καφέ.

Η διανομή του espresso MOKA RICA, ξεκίνησε από την Κεντρική και Βόρεια Ιταλία. Στην συνέχεια μέσω ενός  δικτύου αντιπροσώπων, όλοι τους κορυφαίοι και ειδικοί στον καφέ, προκειμένου να υποστηρίζουν και να καταρτίζουν τους πελάτες μας, στην δημιουργία ενός πραγματικού και υψηλής ποιότητας espresso, επεκτάθηκε στην Ευρώπη και αργότερα στην Ιαπωνία. Από τον Απρίλιο του 2010, αντιπροσωπεύεται   αποκλειστικά  στην  Ελλάδα  από την  GREITCAFFE, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΦΕΔΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε.

Για την καλλίτερη εκπαίδευση των πελατών της η MOKA RICA ίδρυσε την σχολή του καφέ "Cavalier Franco Carella” προς τιμήν του ιδρυτή της Moka Rica, ο οποίος πέθανε το 2010. Η τάξη είναι διαρρυθμισμένη σαν ένα πραγματικό καφέ με σύγχρονο εξοπλισμό που επιτρέπει την κατάρτιση αιχμής τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά.