›    Εταιρεία εισαγωγής καφέ GreitCaffe  
09/10/2014    Speciality Coffee Association of Europe

Η MOΚA RICA αναγνωρισμένο μέλος του SCAE

 

Η MOKA RICA είναι αναγνωρισμένο μέλος του SCAE (Speciality Coffee Association of Europe), που είναι ένας Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος που έχει σαν στόχο την βελτίωση της ποιότητας του καφέ.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,

Speciality Coffee,

ορίζεται ένα ρόφημα παρασκευασμένο με βάση τη τέχνη του καφέ, το οποίο κρίνεται από τον καταναλωτή (σε μια δεδομένη χρονική περίοδο και σε συγκεκριμένη αγορά) να έχει μοναδική ποιότητα,ξεχωριστή γεύση και προσωπικότητα, διαφορετική ή και ανώτερη στα κοινά ροφήματα που διατίθενται. Το ρόφημα αποτελείται από κόκκους οι οποίοι έχουν ευδοκιμήσει σε απολύτως καθορισμένη περιοχή και πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές του ωμού καφέ, του καβουρντίσματος του, της αποθήκευσής του και τέλος της παρασκευής του σε ρόφημα.

 

 

 

 

 

Η ιστορία του espresso MOKA RICA ξεκίνησε το 1950, στο Forli της Ιταλίας από την οικογένεια Carella. Ενώνοντας το πάθος με την παράδοση και χρησιμοποιώντας τις καλύτερες ποιότητες πράσινου καφέ, ως επί το πλείστον από την Κεντρική Αμερική, δημιουργεί έναν πραγματικά, υψηλής ποιότητας espresso. Ξεκίνησε την διανομή του από την Κεντρική και Βόρεια Ιταλία, στην συνέχεια μέσω ενός δικτύου αντιπροσώπων, επεκτάθηκε στην Ευρώπη και αργότερα στην Ιαπωνία, όλοι τους κορυφαίοι και ειδικοί στον καφέ.